sunnuntai 8. lokakuuta 2017

83. tilannepäivitystä

 
(c) Hanna Mäntynen

Pahimmat kiireet koulun osalta alkavat vihdoin olla mulla ohi, nyt kun kirjoitukset ovat takanapäin. Heppajuttuja alkaa sen sijaan taas olemaan enemmän, ja vaikka ekat kirjoitukset ovatkin takanapäin, löysäilyyn ei ole aikaa sillä keväällä odottaa toinen rupeama. Vaikka monella muulla abilla on varmaan kova stressi, musta on kuitenkin vaan kiva että tekemistä riittää, ja nyt lukujärjestyskin on pitkälti täynnä itse valitsemiani aineita.


1. & 2. Nämä kuvat ovat loppukesästä, kun oli vielä ihanan aurinkoista ja lämmintä! Kelpasi heppojakin talutella ulkona. Sipulin luona olen käynyt nyt syksyn myötä paljon vähemmän, mutta aina on yhtä kiva käydä moikkaamassa pikku apinaa <3


 3. Ollaan saatu vanhoista Wääksyläisistä uusia tuttuja ja muutamia vanhoja kavereita on taas muuttanut lähiaikoina tänne! Kuvassa Sannan ja Bertan kanssa maastoilemassa. 4. Yritin jossakin kohtaa ottaa juoksutusta mukaan Nupun viikko-ohjelmaan. Se on mielestäni superhyvä liikuntamuoto ja mm. Sipulin kanssa siitä oli valtavasti hyötyä, mutta Nupun kanssa ei nyt ota onnistuakseen... Aikaisemmin (vuosi sitten) en yksinkertaisesti saanut sitä liikkumaan tarpeeksi reippaasti liinan päässä, joten homma jäi sikseen. Nyt uudemman kerran yrittäessäni, useampien kertojen jälkeen lopputulos on seuraava: Nuppu liikkuu pätkiä hyvin ja kivasta (ja energisesti!), mutta ottaa mun rauhoitteluista huolimatta aivan hulluja lähtöjä... Ja lopulta joudun lopettamaan kun se sinkoaa heti ympyrälle päästessään. Jonkun muun hevosen kanssa voisin antaa riekkua minkä haluaa, mutta Nuppu lähtee niin rajusti että pelkään lähtöjen tekevän pahaa sen selän vanhalle vammalle.


 5. Sipali kävelyllä 6. Karlan ja Taran kanssa maastoilemassa


 7. Nuppu varmistaa että varmasti koko mössö tuli kipattua kuppiin 8. Sipuli (again), on se nätti! Ja oli kiva ratsastaakin kaiken lisäksi.


9. Nuppu niin viattoman näköisenä sen jälkeen kun oli kiskonut mua pitkin peltoja talutuslenkillä maastossa... ai miten niin kuriton :D 10. Nuppu & Tara <3 Niistä tuli sen jälkeen ihan bestiksiä, kun satuttiin Ypäjän NHF:n aikaan vierekkäisiin karsinoihin :D Kotonakin ne ovat vierekkäisissä tarhoissa. Tänään rakenneltiin Karlan kanssa pari puomitehtävää, ja Nuppu oli ihan innoissaan!


11. & 12. Nuppu ruokailemassa Ainon kisoissa. Kisapaikan parkkipaikalle kyllä arvosanaksi 6/5! Aivan verryttelyalueen vieressä, odotellessamme luokan tuloksia ja sateen alkaessa istuskeltiin autossa ja seurattiin verryttelyä joka oli parin metrin päässä autostamme.

(c) Hanna Mäntynen

Syyskuun puolella Nuppu oli pari viikkoa kevyemmällä, nyt ollaan palailtu treeniin ja ensi viikonloppuna lähdetään Ypäjälle aluekatsastuksiin. Nyt alkaa olemaan  pikkuhiljaa olemaan palaset kohdillaan: satula on vihdoin hyvä kaikilta puolin (mullekin!!), löysin uuden kolmipalan vanhan rinnalle vaihdeltavaksi (Neue Schulen Turtle Tactio), ja Nuppu on ollut tämän viikon aika kiva. Oon ratsastanut nyt monen sattuman summana vähän turhan pitkään vain itsekseni, mutta ensi viikolla asia onneksi korjaantuu. Tänään klippasin Nupun ja vaihdoin sille paksumman sisäloimen, me ollaan valmiina aloittamaan talven treenit! Parin viikon päästä on vielä Ypäjällä parin päivän hallikisat, mutta näillä näkymin ne ovat kauden viimeiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti