keskiviikko 5. lokakuuta 2016

58. tallipäivä kuvina


 Lauantaina lähdettiin yhden aikaan äidin kanssa liikkeelle ja suunnattiiin ensin Hööksiin. Nupulla oli tällä hetkellä vain vuoreton ja vielä kaulakappaleeton sadeloimi, ja nyt kun sen muutama viikko sitten vielä klippasin, oli korkea aika hankkia uutta takkia. Ostettiin lopulta Horsewaren 100g kaulakappaleellinen loimi, joka on just sopiva näille syksyn keleille! Hinta vähän kirpaisi, mutta Horsewaren loimet oon kyllä itsekin saanut todeta hyvälaatuisiksi ja hintansa arvoisiksi.

Tallille päästyämme hepat olivat saaneet juuri ruuat ulos, joten jätin ne vielä sinne syömään.

 Tein ensin ruuat, molemmat hepat saavat väkkäreitä 3x päivässä, joiden lisäksi kippaan niille itse turvotettavat mössöt. Mössöissä on molemmilla mm. pellavaa, elektrolyyttejä ja kivennäistä.

 Mulla ei tällä hetkellä ole omia kankia, joten vaihtelin omia kuolaimiani lainasuitsiin. Olin menossa illalla molemmilla hepoilla Hannan tunnille, ja sovittiin myös että otan molemmille kanget. Sipulin kankien viime käyttökerrasta olikin jo yli vuosi aikaa, joten pyyhin samalla niihin kertyneet pölyt pois.

 Seuraavaksi päivitin hepoille uudet loimiohjeet irtolapuille oveen. Täytän ovet yleensä tuommoisilla erilaisilla ohjeilla varustetuilla post-it -lapuilla, koska mun usein vaihtuvia ohjeita olisi varsin työlästä vaihtaa varsinaisiin, laminoituihin karsinakyltteihin. (Lauantain jälkeen olen muuttanut noita jo kerran... :D)

Seuraavaksi hain Nupun sisälle, joka oli jo syönyt ruokansa. Harjailin sen ja laitoin suojat jalkoihin, jonka jälkeen hain Sipulin sisään. Harjasin sen ja käärin pintelit valmiiksi jalkoihin, jotta saisin vaihdettua heppaa sitten ensimmäisen tunnin jälkeen nopeammin. Hain vielä omat varusteeni, laitoin Nupulle satulan ja suitset ja lähdin viiden jälkeen kävelemään pikkumaneesiin. 

Niihaman pääntautiepäilyn vuoksi kaikilta hevosilta ollaan reilun viikon verran mittailtu lämpöä päivittäin. Nyt on ainakin heppojen vakilämmöt hyvässä muistissa! Lauantaille sattui myös madotuspäivä, joten kuumeiden mittausten lisäksi madotin Nupun.

Nupun kanssa reenailtiin junnujen esiohjelman juttuja, olin aika hukassa itse ja Nuppu pelasteli mun mokia minkä ehti... Lisää reeniä vaan! Loppukäyntien jälkeen kiikutin Nupun talliin, otin kamat pois ja laitoin sen kylmäysletkuihin. Loppu hoitaminen jäi äidin vastuulle, ja mä kiiruhdin laittamaan Sipulin kuntoon.

Tämän viikon sunnuntaina meen sen junnujen esiohjelman Nupulla, ja Sipulilla heA:2 talenteille järkättävässä rataharkassa, joten myös S:n kanssa reenattiin ohjelmaa. Sipuli toimi tosi kivasti, haettiin siihen väistöillä ja temponmuutoksilla lisää irtonaisuutta, ja se liikkuikin lopulta tosi hyvin Sipuliksi. Loppuun tehtiin vielä rata kokonaisuudessaan. Kun päästiin Sipulin kanssa talliin, kello oli jo vähän vaille yhdeksän. Tässä kohtaa myös kamerasta oli monien videoiden jälkeen loppunut akku, jonka takia loput kuvat jäivät puhelimen vastuulle... :-(

Sipuli jäi saman tien karsinaansa syömään, otin siltä kamat pois ja pyyhin hiet satulan alta. Talli on sen verran lämmin öisin että se sai jäädä ilman loimea.. Annoin sille vielä melassivettä ja hieroin arnikaa sen helposti jumiutuvaan lanneselkään. Ratsastuksen jälkeen en yleensä laiskuuden ja kiiren takia puhdista varusteita sen kummemmin, pyyhkäisen turpiksista kuolat ja pyyhkäisen omista saappaistani pahimmat kurat pois. Suojista harjaan hiekat ja laitan "pakettiin", pintelit käärin patjojen viereen omaan kassiinsa kuten tälläkin kertaa.

Nupulle laitoin bot-tallisuojat yöksi, ja ennen lähtöä kippasin vielä hepoille mössöt ja iltaväkkärit. Myös tallin sulkeminen jäi meidän vastuulle kun meni niin myöhään, joten omat kamat kaappiin vietyäni vedeltiin ovet perässä kiinni ja sammuteltiin valot. Kotiin päästiin lopulta puoli kymmenen aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti