tiistai 5. heinäkuuta 2016

49. Finnderby 2016Me lähdettiin tänä vuonna Finnberbyyn ainoastaan lauantaina kisaturisteiksi. Vaikka sunnuntaina olisi ollut mm. senioreiden PM-luokkia, oli lauantainakin vaikka mitä nähtävää. Melkein heti ensitöiksemme paikalle saavuttuamme lähdimme odottelemaan Elmo Jankaria, jonka seuraksi sai mennä kävelemään senioreiden SM-maastorataa. Ihmisiä kerääntyikin lähes 200, mutta kuultiin silti Elmon jutut hyvin ja oli kyllä mielenkiintoista! Pysähtelimme lähes joka esteelle, ja Elmo kertoi miten sille pitäisi ratsastaa ja mitä ovat tyypillisimmät virheet sillä esteellä. Tarvottuamme koko 3000 metrin maaston, naureskelinkin etten itse varmaan edes jaksaisi ratsastaa sen jälkeen... :D


 Tämän jälkeen mentiin hetkeksi seurailemaan ponien kouluratsastusta, kunnes lähdimme metsästämään mahdollisimman hyviä paikkoja vesiesteeltä ennen alkavaa maastokoetta. Kyseessä oli nuorten kenttä-SM, joka oli tasoltaan yhden tähden rata. Pääsimmekin suhteellisen hyville paikoille, vaikka esteen ympäristö oli lopulta aivan tupaten täynnä. Veden ääressä ollessamme näimme kolme hyppyä radasta, tämän seuraaminen oli aika erilaista mitä normaalin esteradan mihin itse on tottunut. Seuraavaa ratsukkoa sai odotella aina muutaman minuutin, ja kun toimihenkilö vihelsi pilliin ratsukon saapumisen merkiksi, koko yleisö veti kameroitaan esiin ja nousi seisomaan nähdäkseen :D

 Jäätelöjonossa. Joka oli muuten pitkä.

 Seuraavaksi kävimme kiertelemässä expoalueen läpi, lopulta mukaan tarttui vain yksi Pharmacaren shampoo, jonka sain tarjouksella kun Essi osti kaksi arnikapulloa. Essi ja Mandi menivät varailemaan hyviä paikkoja seuraavaksi alkavaa Finnderby-luokkaa varten, kun menin itse seurailemaan vielä hetkeksi junnujen kouluratsastusta.

 kaikki jalat ilmassa :D

Finnderbyn katsottuamme lähdimme kotia kohti, jotta ehtisimme vielä hoitamaan heppamme tallilla. Oli kyllä hienosti järjestetyt isot kisat, harvoin on näin lähellä noin isoja kansainvälisiä kisoja!

Kuka muu oli Finnderbyssä?

4 kommenttia:

  1. Mekin oltii siellä lauantaina!
    Oltiin kans kävelemässä sitä maastorataa.
    Kouluakin mun piti kattoa, mutta se unohtui esteluokkia seuraillessa :D

    VastaaPoista
  2. Tänä vuonna en itse päässyt, olisi kyllä ollut kiva kun kaverikin kilpaili tuolla kentässä ja niin kiva tapahtuma! Tuohon Elmon maastoradan kävelyyn olisi myös ollut kiva päästä osallistumaan. Hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista