sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

51. niin ihana ja ihmeellinen derbykenttä


Viime viikolla päästiin siis mukaan Tyttelin pitämään aluevalmennukseen, joka järjestettiin derbykentällä. Mehän siis kuulutaan koulupuolen renkaaseen, saatiin ottaa osaa tähän estevalkkuunkin, Mun ja Sipulin kauhuksi todettiin puomeja kanniskellessamme että yhtäkään normaalia puomia eikä tolppaa löydy, joten pelkillä derbyesteillä oli pärjättävä! Yksi lankuista rakenneltu este saatiin tehtyä verkkahyppyjä varten. Edellisen ryhmän tehdessä viimeisiä hyppyjään, me ravailimme ja laukkailimme ympäriinsä ja tutustuimme kenttään, joka oli muuten valtava.


Aloitettiin sitten ottamalla muutamat hypyt tuolla keltaisella lankkuesteellä, johon otettiin sitten jo päivän ensimmäiset stopit. Uudestaan vaan ja Tytsän ohjeilla päästiin yli ja saatiin pari hyvääkin hyppyä! Kumma kun se on joka kerta niin vaikeaa... 1. Sipulin täytyy reagoida jalkaan 2. Täytyy edetä tarpeeksi, varsinkin kaarteessa ennen estettä 3. Ei saa siis itse jäädä jarruttelemaan liikaa, nää jutut kun on kunnossa niin yleensä päästään yli!

Seuraavaksi mentiin possujunassa banketille, josta valittiin alkuun helpoin kohta,eli käveltiin mäkeä ylös sen päälle josta pikkuloikka alas. Näin tultiin muutama kerta, ja kun päästiin lähestymään tätä laukassa, jatkettiiin kääntämällä alashypyn jälkeen niin, että päästiin banketille toisesta suunnasta. Siinä tuli pieni ylöshyppy, askel ja alas. Mä ihan yllätyin miten hyvin päästiin näistä Sipulin kanssa! Eihän se mitään oppikirjamenoa ollut, mutta se hyppäsi! Lopuksi tultiin vielä kolmannesta eri suunnasta, josta tullessa oli ylöshyppy, banketin päällä pieni hauta ja alashyppy. Tämä tuotti jo jonkun verran ongelmia, mutta lopulta selätettiin tämäkin kammotus.

Näitä pystyttiin tulemaan jo lyhyinä tehtävinä, esimerkiksi niin, että aloitettiin verkka-lankkuesteeltä, jatkettiin siitä suoraan banketin yli helpoimmasta suunnasta jonka jälkeen käännyttiin jompaan kumpaan suuntaan ja banketti eri päin! Tässä kohtaa totesin myös miten vaikea erityisesti alashypyissä on pysyä mukana... Ei ne ylöshypytkään helppoja olleet!


me, myself and I t. Sipuli
hui, hauta

Seuraavaksi pääsimme uudelle inhokillemme kuivahaudalle... Näytti omaan silmään ehkä derbyesteistä helpoimmalta, tavallinen este jonka alla lähes huomaamaton monttu? Ei, se oli jotakin hirveän paljon kamalampaa. Tähän otettiin sitten kieltoa kiellon perään, kerran Sipuli kävi itse puoliksi haudassa ja kerran minäkin, mutta lopulta sekin ylitettiin, hiukan omaperäisellä tyylillä mutta ylitettiin!

mee vaan ihan ite sinne hautaan. Aika monessa ohimenossa pysyin kyydissä, tässä kohtaa vatsalihakset alkoi jo pettää.. :D
nauroin tälle niin paljon!! :D ponkaisi kyllä yli tuon vaiheen jälkeen, oli muuten aika hankala pysyä mukana.

Kuivahaudan vieressä oli tämä este jonka hienompaa nimeä en kuollaksenikaan nyt muista, mutta siinä oli ensin ihan tavallinen puomieste, sitten ratsastettiin ikään kuin monttuun ja ylämäen päätteeksi tuo puskaeste. Kertokaa jos joku osaa sanoa tälle paremman nimen!! :D Tästä selviydyttiin suhteellisen helposti. Muut menivät myös muita derbyesteitä ja tulivat lopulta kokonaista rataa, mutta me tultiin lopuksi vain se kirottu kuivahauta sekä tämä puskaestesysteemi, jotka sain tehtyä tosi hyvin ja S hyppäsi hyvin! Siihen oli hyvä lopettaa meidän osalta.


Lopuksi ravailin vielä vähän, jonka jälkeen käppäiltiin vesiesteelle ja mentiin vähän polskuttelemaan. En tiedä onko Sipuli paljoa uiskennellut, mutta pienen epäröinnin jälkeen kahlailtiin sekin muutaman kerran edestakaisin. Pikku-Sipuli ylitti itsensä niin hienosti tällä reissulla, kun selvittiin noinkin hyvin ja noinkin monen esteen yli, joten olen kyllä tyytyväinen! (Jos joku ei ole meitä enempää seuraillut, meillä on ihan perus rataesteidenkin kanssa ongelmia kun Sipulilla (hmm tai minulla) on tapana kyttäillä jokaista hiukankin erilaista estettä)


Joo, näette ihan oikein, Sipulin putsit on siirtynyt ylemmissä kuvissa mun ranteisiin. Kun otettiin kamoja pois Sipuli sai olla elementissään ruokailemassa, ei muuten haitannut ravuritkaan tässä kohtaa :D
Kiitokset apukäsi- ja kuvaaja-Essille!


2 kommenttia: