lauantai 6. helmikuuta 2016

37. operaatio sipuli pohkeen eteen

Heips!

Nyt vihdoin ja viimein Sipulin liikutus on jälleen vähän normaalin suuntaista, ja viikko takaperin sunnuntaina päästiinkin Hannan tunnille. Samalla viikolla olin jo keskiviikkona Hannan silmän alla, Hanna työskenteli vähän Sipulin kanssa maasta käsin ja neuvoi sitä mullekin. Siinä tavoitteena oli Sipulin herkistäminen avuille, jolla oli ihan suora yhteys ratsastukseen. Alkuviikosta olin ottanut lyhyitä pätkiä ravia käyntityöskentelyn lisäksi.

Aloitettiin tunti ratsastamalla kukin omia juttujamme Hannan auttaessa meitä niissä. Mä jumppailin Sipulia käynnissä ja hain siihen vähän tuntumaa, koska vaihdoin pitkästä aikaa baucherin kuolaimeksi. Toinen vaihtoehto on ihan tavallinen, aika paksu nivel, jolla olenkin mennyt nyt kesän jälkeen. Kesällä menin tuolla baucherilla jonkun aikaa, ja se toimii Sipulilla kyllä tosi hyvin! Mulla oli nyt myös gramaanit, ja tuo yhdistelmä toimii tässä tilanteessa hyvin.

tohon kaulaan on kasvanut tosi nopeesti karvaa takasin! nyt noita "vauhtiraitoja" ei juurikaan huomaa kauempaa :P

Piakkoin alettiin tulemaan koko lävistäjillä väistöjä, jonka jälkeen ravattiin taas pitkä sivu toiseen päähän. On kyllä ihan huikea ero Sipulin ratsastettavuudessa ja ennen kaikkea liikkeessä, kun se on pohkeen edessä. Olen kyllä aiemminkin tiedostanut että S ei ihan rehellisesti mun jalasta liiku eteenpäin, mutta koska se kuitenkin liikkui eteenpäin (ei vain mun jalasta) olen vähän sivuuttanut ongelman, ja jäänyt vain kaivamaan ja punkemaan tyylillä jos nyt Sipuli viitsisit vähän liikkua. Nyt kuitenkin muidenkin ongelmien kasaantuessa tämä oli vielä piste iin päälle, eikä ainakaan auttanut tilannetta.

Aikaisemmin niin hankalat väistöt muuttuivat noin 1434850 kertaa helpommiksi, kun mun ei tarvinnut koko ajan punkea Sipulia kävelemään reippaammin. Niin kuin Hanna sanoi, siitä ei tule yhtään mitään, jos joudun jo käynnissä tukemaan (punkemaan) sitä niin paljon. Sipulin täytyy ihan itse kävellä reippaasti ja mielellään vielä kantaa etuosansa. Nyt suurimmaksi ongelmaksi väistöissä muodostui se, etten saa käytettyä myös ulkojalkaa väistävän pohkeen lisäksi, jolloin ulkolapa karkaa. On muuten jotenkin ihan tosi vaikeeta :D

hmm muuten hyvä mutta ylämäki puuttuu

Tätä tehtävää aikamme tehtyämme tulimme parit kolmikaariset ravissa. Sitten työskentelimme ympyröillä ravissa jonkun aikaa, pitäen välillä käyntitaukoja ettei treeni käy liian raskaaksi Sipulille vielä tässä vaiheessa. Otettiin myös ekat laukat pitkästä aikaa, S oli aika menossa... :D Sain S:n ravissa aika kivaksi, se liikkui kivan pyöreänä ja liikkui vähän liikaakin, jouduin välillä hidastamaan reilummin, kun ravin tahti vain kiihtyi ja kiihtyi ja meno näytti enemmänkin raviradalta kuvatulta. Varsinkin laukassa S oli menossa itse aika reippaasti eteen, lopputulos oli että se painoi semmoista keinuhevoslaukkaa etupainoisena ja vähän hallitsemattoman lujaa... Oikeassa laukassa se jäi silti pohkeen taakse, ja kun vähän napakammin huomautin kannuksella sain vastaukseksi pupuloikkia ja hännän kiukkuista pyöritystä. Lopulta sain haluamani -eteenpäin liikkumisen- ja "taistelu" oli ohitse. Sipuli on kuitenkin sen verran tammamainen, että sitä on tosi helppo provosoida pyytämällä liikaa tai liian vähän neidin mielestä, jolloin tuloksena on yleensä paikoillan pomppiva ärsyyntynyt hevonen ja turhautunut ratsastaja. Jokin aikaa sitten näin kävi aina kun yritin ratsastaa esimerkiksi maneesin oven ohi, mutta nyt olen oppinut jo että neitiä ei kannata suututtaa vaikka vaatia pitää.

Liiallista kiirehtimistä ja etupainoisena liikkumista voidaan kuitenkin työstää, erityisen tyytyväinen olen siihen miten tyytyväisenä ja innokkaana S liikkui koko tunnin! Nyt se kadoksissa ollut liikkumisen ilo tuntuu löytyvän jälleen, jota oonkin ehtinyt jo kaipailla. Nyt alkuun pitää vaan olla tosi tarkka että S ei saa olla askeltakaan pohkeen takana (varsinkin käynnissä, ja myöskään taluttaessa ei saa laiskotella). Hevonen tekee töitä kuitenkin sen tunnin tai parin verran päivässä, niin se aika pitää käyttää tehokkaasti ;)

2 kommenttia:

  1. Kivan näkönen tää sun hevonen! :) Hassu, sillä oli selvästi kivaa laukata! :D

    VastaaPoista