keskiviikko 14. lokakuuta 2015

27. Sipulin kuulumiset

Pitkään aikaan en ookaan kertonu tänne Sipulin kuulumisia. No, mitään uutta ei ole, ollaan kävelty nyt kuukausi? ja kävellään vielä ainakin jonkun aikaa. Joudutaan siis odottelemaan että haava menisi sen verran umpeen, että voitaisiin käydä klinikalla ultraamassa se. Ihan varmuuden vuoksi siis nyt vaan kävellään, että jos siihen haavan kohdalle jänteeseen onkin tullut pahempi kolhu, ettei se mene pahemmaksi.
mun puhelin täyttyy tämmösistä sipulin kaula&korvat kuvista :D osa tänkin postauksen kuvista saattaa näyttää tutulta, ne löytyy myös meidän instagramista @kisateam_   !

Moni muukin hevonen tuntuu olevan nyt jonkinnäköisellä saikulla, meillekin löytyy tallilta useampaa eri kävelyseuraa :D Moni heppa alkaa keräämään virtaa kevyellä ollessaan, mutta Sipuli tuntuu olevan vain tyytyväinen. Se on niin kamalan mukavuudenhaluinen, että nyt se on ihan onnessaan kun voi vaan syödä ja kävellä vähän :D Onneksi se ei ole ontunut jalkaa, niin olen voinut kävellä selästä käsin. Olen koittanut työskennellä käynnissä ahkerasti, että Sipuli ei pääsisi ihan niin lomailumoodiin. Väistöt on ollu tosi vaikeita meille molemmille, joten ajattelin että nyt kun on pakko kävellä, voin ottaa tavoitteeksi tehdä vähän väistöjä joka päivä. No, joku päivä ihmettelin miksi kävelyn jälkeen aina haava oli auennut taas ja lisäksi toisessakin takajalassa oli verta. Sitten tajusin että se osuu varmaan ristiin astuessaan jaloillaan yhteen... :D Se niistä väistöistä siis. No, jatkellaan tavutteluilla muilla kuvioilla joihin ei sisälly ristiaskelia.

 myös kuvia sipulista möllöttämässä kylmäysletkuissa löytyy :P
yksi päivä lähdettiin Essin ja pyörän kanssa Niihaman majalle! Se on siis semmoinen talo erään lenkkeilyreitin varrella, jossa pidetään pientä kioskia. Tallilta siihen on matkaa tietä pitkin pari? kilsaa. Odoteltiin Sipulin kanssa pihalla kun Essi kävi ostamassa munkit ja hakemassa Sipulille sokeria ;)

Oon mennyt nyt myös aika paljon ilman satulaa, pelkästään kävellessä mun takapuolikin kestää sen ja lisäksi Sipulin selkä lämmittää mukavasti tälläisinä kylminä ilmoina. Yleensä ei mennä edes maneesiin kävelemään, vaan nyt kun ollut hyvät ilmat ollaan kävelty tallin pihaa ympäri ja pieniä maastolenkkejä. Aika harvalla hepalla varmaan ratsastettaisiin kuukauden kävelyn jälkeen maastossa ilman satulaa, S on onneksi ainakin vielä ollut suht luotettava ratsu (kop kop) :D

Laitan tähän loppuun pari kuvaa siitä haavasta niin hahmotatte tilanteen vähän paremmin. Jos et halua nähdä verta tms ällöttävää, älä selaa pidemmälle! :D

Vasemmanpuoleinen kuva on vanhempi, kuva vähän vääristää mutta haava on selvästi auki ja vuotaa verta. Jalka on värjäytynyt betadinehauteen ansiosta keltaiseksi, paitsi haavan ympäriltä josta ell ajeli karvat pois. Oikeanpuoleisessa kuvassa haava ja patti ovat pienentyneet, haava on "kuivunut" eikä vuoda enää.

2 kommenttia: