torstai 10. syyskuuta 2015

15. sekalaisia kuulumisia

Moi! Tällä hetkellä olen itseasiassa Lahdessa, ja teen tätä postausta iPadilla. Tänä viikonloppuna on nimittäin tuntiratsastajien mestaruuskilpailut, tosin tällä kertaa olen mukana hoitajan roolissa. Parin viikon sisään on tapahtunut vaikka mitä, joten koneelle en ole juuri ehtinyt. Tässä siis vähän lyhyemmin viime viikkojen kuulumisia!

Yksi viikko Hanna tuli pitämään Niihamaan kolmipäiväistä kurssia. Syksy ja kevät käytiin kuukausittain Hannan tunneilla seuravalmennusten merkeissä, mutta nyt kesällä ei oltukaan päästy pitkään aikaan. Koko kesä on mennyt muutenkin aikalailla painottuen estepuoleen, joten olikin aika mennä taas kunnon koulutunneille!
Ensimmäisenä päivänä meno oli kirjaimellisesti karseaa. Toiseksi päiväksi Hanna kehotti laittamaan kanget, joiden avulla saan jumppailtua Sipulin paremmin läpi. Tiistaina meno olikin huomattavasti parempaa. Illalla oli vielä teoriaa juoksutukseen ja maastakäsittelyyn liittyen, Hannan näyttäessä itse samalla hevosen kanssa mitä tarkoittaa. Keskiviikko-iltana oli vielä kurssin päätteeksi koulurataharjoitukset. Siellä meille valikoitui luokaksi heB:2. Vaikka luokka oli helppo B, ohjelma oli todella vaikea laukkapysähdyksineen ja tuhansine keskiravineen :D Helppoa beetä en siis voinut mennä kangilla, vaikka ne Sipulin kanssa toimiviksi todettiinkin. Kokeiltiin sitten baucher-kuolainta, joka on tähän asti tuntunut oikein hyvältä! Menin sillä siis sen illan kisoissakin, ja ohjelma meni oikein hyvin. Saatiin muistaakseni 61% (?) ja oltiin jaetulla toisella sijalla. Oli kyllä rankka mutta erittäin antoisa kolmepäiväinen!
Sipulin hoidon ja ratsastuksen lisäksi oon ratsastanut paljon muilla hevosilla ja ollut tallilla töissä, joten heppailua siis aamusta iltaan!

 1. Erään päivän ratsu herra D 2. Leikittiin yksi päivä poniratsastajia Essin kanssa :D

 3.&4. Kissoja

 5.&6. Yksi keskiviikko laitettiin Sipuli koppiin ja suunnattiin Pinsiöön, heppakaverimme Hellun ja Harrin luokse! Mentiin siellä maastoilemaan, ja päästiinkin laukkailemaan ja kiipeilemään mäkiä ihan kunnolla! Niihaman läheisyydessä kun ei kovin erikoisia maastoja ole, tämä oli hauskaa vaihtelua.

7. Kävelyllä 8. Sipuli nauttimassa hieronnasta ja laser-hoidosta

Tuon maastoreissun jälkeisenä päivänä oltiin taas Hannan tunnilla. Aluksi Sipuli liikkui tosi jäykästi, mutta päätettiin aloittaa tunti sitten kunnon jumppailulla jotta se saisi paikat auki. Jäykkyys johtui varmasti juuri edellispäivän maastoilusta, kun mentiin erilaisilla pohjilla ja erilaista treeniä mihin S on tottunut. Jonkin ajan jumppailun jälkeen Sipulista tuli ihan super hyvä! Loppupään kuvistakin huomaa hyvin, miten S kantaa itseään säästä asti. Koko hevonen näyttää silloin paljon isommalta :D

alkujäykkyyttä
tässä kuvassa kiitän juuri sisäkädellä, siksi ohja roikkuu

6 kommenttia: